• Urmărește-ne pe

Biserici și mănăstiri

Catedrala gotică a fost construită în sec.XIV. Construirea turnului de 73 m a fost începută în 1371. În 1424 pereții navei au fost înălțate cu 2,60 metri.
Din cauza sistemului religiilor recepte, ortodocșii nu aveau dreptul de a construi edificii de cult în cetate.
Biserica Sf. Bartolomeu este cea mai veche clădire a orașului.
Deținătoarea Marelui Premiu Europa Nostra, acordat pentru restaurarea și consolidarea structurală și a premiului UE pentru patrimoniu, Biserica din deal a ajuns la actuala formă în decursul a mai mult
Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche) este biserica parohială a comunității evanghelice luterane din Brașov, situată în centrul municipiului Brașov.
Aici se află Bazilica Sfânta Maria, unul din cele mai importante locuri de pelerinaj ale credincioșilor romano­catolici din România, mai ales a celor din neamul secuilor.
Biserica unitariană fortificată din Dârjiu este un monument istoric și de arhitectură din sec.
Biserica construita in secolul 14 din caramida si piatra, este strajuita de un zid fortificat de aparare din piatra. Au o deosebita valoare picturile murale din secolele 13­14.
Biserica și mănăstria a fost construit între 1728-79, biserica este 36 m lung și 14 m înalt. În turnul est se găseșe două clopoții.
Capela romano­catolică din Odorheiu Secuiesc este un monument istoric și de arhitectură din secolele XIII­XVI.
Biserică mică care vedem a fost construit în 1920. Biserica "Schimbarea la fată" aflată în str.
Situată în centrul orașului, Biserica Reformată, construită între anii 1780-1781, a împărțit în două vechea Piață: Piața de Jos (cândva Piața Batthyany, azi Piața Libertății) și Piața de Sus (cândva P
Prima biserică a catolicilor cu hramul Sf. Nicolae, construită în sec al XIV-lea a fost distrusă pe timpul năvălirii tătarilor din anul 1661. Actuala biserică s-a construit între anii 1787 şi 1793.
Catedrala Ortodoxă din Cluj, situată în Piața Avram Iancu, a fost ridicată în perioada anilor 1920-1930.
Piața Avram Iancu, fn
Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania.
Cluj Napoca, Piața Unirii
0264-592089
Prima biserică a călugărilor franciscani din Şumuleu Ciuc a început să se deterioreze pe la mijlocul secolului al XV-lea, astfel ordinul a construit o nouă biserică în stil gotic între anii 1442-48.
Manastirea Franciscanilor 530203 – Miercurea Ciuc, Str. Szék, nr. 148.
0266-371-449