• Urmărește-ne pe

Monument istoric

Clădirea recent renovată, a rezultat din contopirea a două case construite în stil gotic. Numele l-a primit probabil după culoarea vișinie a pereților și stilul în care a fost construit.
Baronul Samuel von Brukenthal, fiul judecătorului regal Breckner Mihály, datorită sincerității și nivelului de cultură a fost apreciat de curtea vieneză, care în 1777 l-a numit guvernatorul Transilvan
Catedrala gotică a fost construită în sec.XIV. Construirea turnului de 73 m a fost începută în 1371. În 1424 pereții navei au fost înălțate cu 2,60 metri.
A fost construit în anul 1540, din piatră și cărămidă, forma de U iesind cu circa 25 m in afara zidului exterior. Avea mai multe niveluri defensive fiind o adevarată mașină de război.
În urma reconstrucției rapide și a privilegiilor acordate, în secolul al XIII-lea localitatea devine orașul Hermannstadt. Atunci se construiește biserica fortificată cu zid și turnuri, în secolul XI
În anul 1900, președintele Tribunalului Regal dl.
Din cauza sistemului religiilor recepte, ortodocșii nu aveau dreptul de a construi edificii de cult în cetate.
Străduța îngustă între străzile Cerbului și Poarta Șchei a cărei existență este atestată în documentele din secolul XVII a fost un simplu coridor, pentru a ajuta munca pompierilor.
Este un turn masiv cu 11 m înălțime, care în 1995 a primit un acoperiș de sticlă.
Poarta Ecaterinei este una dintre cele mai vechi, dar cu siguranță cea mai frumoasă poartă, care și-a păstrat aspectul original până astăzi.
Biserica Sf. Bartolomeu este cea mai veche clădire a orașului.
Cu toate că în 1420 a fost consfințiță ideea construirii deasupra bolții de vânzare a breslei blănarilor a unei camere pentru acordarea dreptății și pentru ședințele Magistratului, din cauza invaziei
În Piața Turnului Sfatului se află Casa Vlad Dracul, în care se presupune ca s-a născut Vlad Țepes, numit Dracula.
Deținătoarea Marelui Premiu Europa Nostra, acordat pentru restaurarea și consolidarea structurală și a premiului UE pentru patrimoniu, Biserica din deal a ajuns la actuala formă în decursul a mai mult
Turnul cu ceas, cel mai mare turn al Sighișoarei, cu cei 64 m ai săi datează din secolul XIV.
Sighișoara, oraș monument protejat de UNESCO din anul 1999, inclus pe lista patrimoniului mondial se mândrește cu o cetate medievală locuită și în prezent.